keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Pikku reissu BMW:llä

Parin tunnin päästä lähtee laiva Länsisatamasta ja tavoitteena olisi ollut BMW:n kanssa kyydissä.

Tavoitteena päästä Nida-nimiseen paikkaan Kuurin kynnäksellä.

Pikku tuunaamista tehty:
- öljyn määrä tarkistettu, pari desiä lisätty
- ostattu (RMHeino) ja pultattu kiinni GPS-kotelo. sinne sisälle vanha autonavi (TomTom One, oisko "XL")
- vaihdettu roadsiderepair-merkkinen bensaletkun kiinni BMW-merkkiseen (kuulakärkikynästä saa tehtyä hienon letkuliittimen!). Vastahan tuo tuossa oli muutaman vuoden, kun alkuperäisestä osasta hajosi jotain. Stn kalliita ovat nuo liittimet, oisko jopa yli 40 euroa maksanut uros + naaras.
- lisävalot saatu taas toimimaan yksi piuha (releiden yhteinen maa) oli irti

Edit: Reissussa käyty ja kotiin palattu.

Tankilla pääsee ainakin 340 kilometriä, jonka jälkeen tankkiin menee noin 18 litraa. Tankin tilavuus lienee jotain yli 20 litraa, joten... on hyvä olla kartalla.

Kytkin on käynyt kolisemaan kun vaihde on vapaalla ja kytkikahvaa ei purista. Joidenkin lähteiden mukaan on syytä aloittaa läppärunkojen synkronoinoinnilla.

Matkaa tuli reilut 1300 kilometriä, mikä on tietty aika vaatimaton reissuksi. Espoosta laivalle, Tallinnaan, ensimmäinen yö Pärnussa Alexandri Pubiin. Kaikki huoneet ja mökit olivat varatuita joten mukaan ottamani teltta pääsi pystyyn. Seuraavana päivänä ajoin Klaipedaan, hotelli Promenadessa yötä. Seuraavana päivänä Nidaan, rajalle ja kohti kotia. Seuraava yö Bauskassa siinä hotellissa joka oli pystyssä jo viime vuosituhannella, ja joka on nyt uudistettu täysin. Bauskasta sitten yhdellä vedolla Tallinnaan ja laivalla yli ja kotio.

Edit: Niin se Nida. Hieno paikka. Varsin erikoinen tie siellä niemen päällä ja biitsiä kilometritolkulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti