maanantai 3. elokuuta 2020

Ostin sit uuden motskarin

BMW R1100RT, jolla oli ajettu vain 342 000 kilometriä.

Myyjä vahvasti suositteli perän laakeriremontin tekemistä.

Sitä odotellessa vaihdoin GS:stä perän. Muuten hyvä mutta tiheämpi välitys (2.9:1 vs 3.0:1) joka ei haittaa, mutta kun GS:ssä ei ole ABSia ja RT:ssä on, tuikki sit ohjaamossa ABS-merkkivalot.

Hassu vehje. Ollut varmaankin aikanaan todella upea ja mukava. Nyt ei enää ihan täydellinen mutta silti aika hyvä. Ainoa varsinainen vika on kuulemma ettei toinen kahvanlämmitin toimi. En ole vielä havainnoinut, kummasta on kyse.

Etuvalon polttimon vaihdoin. Oli huono LED-H4. Nyt on hyvä halogeeni-H4. Pistän sille kaveriksi LED-patukan lisäpitkäksi.

Akun ikä tuntematon. Takarenkaassa pintaa vaikka lampaat söis, eturengas sakoilla.

Huimaa että vaikka ikää on mitä on ja kilometrejä yli kolmannesmiljoona, pyörä on ryhdikäs ja "kaikki pelaa". Paitti se toinen kahvanlämmitin. Ja choke-vaijeri jumittelee. Mutta eipä sitä ole tarvinnut. Ja nopeusmittarin vaijeri irtosi yläpäästään, mutta pantiin jo takas. Mitä lie vajaat tuhannen kilometriä olen jo ehtinyt ajamaan.

GS jäi talliin ilman perää. Kävi ilmi että perän pivot tapin laakereista toinen oli täynnä ruostesohjoa ja moni neuloista uupui. Tilalle ehkä Bevel box to swingarm bearing upgrade kit | TRA11093 kuten täällä https://www.motorworks.co.uk/vlive/Shop/Parts.php?T=5&NU=15&M=30&Ct=EA&SbCt=BA_15_30_EA_50

GS:n takarengas on kulmikas. Pitäisi vaihtaa. RT:n eturengas on pinnaton. Pitäis vaihtaa.

Josko reissuun lähipäivinä RT:llä?

GS:ssä olisi kyllä isommat laukut (2 x Givi Trekker 46 ja 1 x Givi Trekker 33). Vaan kun siitä puuttuu se perä...

Kesä 2020 on ollut huono kesä tuon koronanpaskan takia, mutta ehdittiin silti käydä Ninan kanssa kiertelemässä etelä-Suomea (Espoo - Hamina - Mikkeli - Savonlinna - Ilomantsi - Tikkakoski - Hämeenkyrö (?) - Lohja) ja vähän Eestiä: Pärnu - Kuressaari. Nämä reissut GS:llä. Ja Nina ajoi Suzukilla.

Talteen:

https://www.motoren-israel.com/Shop/Final-drive-Swingarm-Shocks/Needle-bearing-rear-axle-drive-10x32x17::200543.html?language=en

https://www.motorworks.co.uk/vlive/Home/index.php

Reissusta kuva jostain päin Baltiaa 



3 kommenttia:

  1. Moi. Oliko sulla myös sivuvaunu? Mä ostin vaunun ja tarvis vähän apuja sen kiinnityksessä. Mahtaisko sulta löytyy vinkkejä? - Jani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan mulla, muttei Bemarissa. On Guzzi Californiassa se, Velorex 562. En koe olevani kovin suuri guru näiden kanssa, mutta tuo on toinen setti minkä olen kasannut. Molemmilla on ajettukin, jopa pidempiä matkoja, ja nipussa ovat pysyneet.
      Mikäs olis ongelma?

      Poista
    2. ... ja kuten ehkä huomasit, en kovin usein tätä kattele, eli en ihan heti huomaa kommentteja. Nopeammin saa kiinni sähköpostilla tai facessa, mewessä tai whatsappilla. jsavola ja siihen perään miumau ja gmail piste com.

      Poista