tiistai 15. kesäkuuta 2021

Roadster taas baanalla

 Jäi viime kesän ajot väliin Roadsterilla. Vaan eipä tuolle ollut välttämätöntä tarvetta joten ei siitä sen enempää.

Kävin näyttämässä konttorilla leimaa varten 11.6.2021. Sattui olemaan vielä "toissatalvelta" talvirenkaat alla, mutta ei se leimaamista haitannut.

Leima tuli, ei mitään mainittavaa.

Hassua, miten talvirenkailla (185 leveät) auto kulki suht kivasti suoraan, mutta kun pistin suvikumit (205 leveät), alkoi taas rodeo moottoritiellä. Ninalle tuli mieleen, olisko kyse siitä että ohjaustehostin tehostais myös isoilla nopeuksilla, joten otin tehostimesta virtajohdon irti. 
Meno rauhoittui välittömästi.

Lienee syytä selvittää, miksi tehostin tehostelee myös maantienopeuksissa. Voihan tuolla ajaa ilman tehostintakin, mutta olishan se kiva jos toimis sekin.

Asiasta oli puhetta facebookin roadster-ryhmässä.

Gordon: check the earth lead from the rack to the earth point well known problem

Johnnie: It should switch off at around 20kmh

Douglas: I have or had the same issue of hypersensitive steering, turned out to be the motor its self failed, it was like driving on ice , I can't justify £850 for a new rack and the ones that for sale won't offer a warranty, ended up removing the worm gear off the electric motor, if ya simply disconnect it the steering its self yer fighting against the motor, went to mb, they were left scratching their heads thinking it was something, checked everything, replaced on exchange the ecu that's is located below the carpet around center console, they suggested lateral angle sensor, checkpoint smart said in all the years as a independent smart agent said he has seen 3 failures

Lucian: Change your ball joints. use OEM joints, there's some rubbish out there that doesn't last 2 years.

Mikko: Mine had a busted strut bearing, made it very sensitive to ruts.
yläpään laakeri oli paloina. Ja alapalloissa sen verran välystä ettei voinut hylätä, mutta mainitsivat. Tukivarsien puslat kun vaihtoi powerflexiin parani muuten ehjän auton ajotuntuma aika radikaalisti. (Silloin n. 100k ajettu). https://www.completos.fi/fi/tuote/alustanosat/alustanpuslat/PFF68-101_P1/etu-tukivarren-pusla-smart-fortwo-450-vm-98-07-powerflex

Taisin nuo puslat tilata. Odottelen vielä 5.7.2021 niitä.

Hmm. Kävisiköhän tämä: https://www.autodoc.fi/spidan/920132


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti