sunnuntai 22. elokuuta 2021

Tilannekatsaus, Smart jnpp

Status 22.08.2021

Smart:

Smartin öljyt (jokin MB 226.5 luokiteltu) ja öljysuodatin vaihdettiin 12.8.2021 kilometreillä 144 946.
Sekaan RVS G4.
Vaihtamatta jäi vielä ilmanputsari, sisäilman suodatin ja se pahin eli tulpat.
Smartiin vaihdoin Hella 90mm Bihalogen valot alempiin lampunpaikkoihin. Ehdottomasti kannatti tehdä: Nyt lyhyet valot ovat oleellisesti paremmat kuin aiemmin. Samalla pistin paksut johdot ja releet joten SAM on tän puolesta turvassa.

Sisätilan puhaltimen nopeudenvalitsin oli ongelma; vain alin nopeus toimi. Hankin uuden valitsimen johtoineen. Vaihto oli ongelma. Valitsimeen pääsi vain oikealta, ja siinä on matkustajan turvatyyny. Turvatyynyn irroitus ei ollut helppoa; piti porata alakautta päät pois kahdesta pultista. Kolme iltaa meni, mutta sain turvatyynyn pois ja valitsimen vaihdettua. Nyt toimii kaikki nopeudet.
Vieläkin auto on kiikkerä maantiellä. Jokin pusla tai puslat väljinä?

Linkkaanpa tähän vastaan tulle smart-osia myyvän liikkeen: https://www.smart-ersatzteile.com/epages/61935289.mobile/de_DE/?ObjectPath=%2FShops%2F61935289%2FCategories%2FSmart_452

Jäi lepäämään kun huomasin että renkaat on aika loppu ja just oli rahat vähissä. Muuten ihan kivassa kunnoss, mitä nyt kytkin kolkattaa, kuten on tehnyt jo monta vuotta.


RT: 
Tällä oon ajanut jos oon motskarilla ajanut. Kaikki pelaa. Pitää kyllä tsekata laakerit. Tuntuu vähän epävakaalta.

Guzzi:
Tossa toi on pihalla. Käy ja kukkuu. Vaunu on paikallaan.


Dacia:
Pisti päälle vian P0202 eli kakkossylinterin ruiskutuksessa jotain hassua. Vilkaisiin tänään miltä tekniikka näyttää. Hiplattiin ruiskun liitintä ja laitettiin sähkökontaktin puhdistusainetta. Tuskin auttaa, mutta mistä sen tietää.

Ninan Toyota:
katkaisi vetoakselin, onneksi sentään kotipihalle. Auto on huollossa, vaihtavat uuden vetoakselin. Kestää ikuisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti