maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kevät tuli lumi suli

ja osa vehkeistä on ajossa.

Guzzi pelaa kuin pitääkin, ja olen sillä jo muutamia satoja kilometrejä ajanutkin.

Suzuki taas aiheuttaa päänvaivaa. Talveksi täytin tankin ja kaasuttimet alkylaattibensalla, jonka ei pitäisi haihtua ja tukkia paikkoja. Viime kesänähän kaasuttimet purettiin ja ultraäänestettiin, ja vehjehän itse asiassa pelasi siedettävästi, mitä nyt tyhjäkäynti karkaili välillä korkealle.

Nyt sen sijaan... Vikaa piisaa. Vehke kulkee kyllä, ja lähtee kohtuu siivosti käyntiin, mutta...


  • Vasen puoli (?) tukkii sytytystulpat, tai siltä ainakin vaikuttaa. 
  • Vasemman sylinterin puristus 7, oikean 10. Vasenkin on 10 kun kaataa tipan öljyä sylinteriin (männänrenkaat kuluneet? venttiilit eivät kanna?).
  • Vasen puoli hieman savuttaa.
  • Tyhjäkäynnillä vasen puoli aivastelee takaisinpäin ja pakoputkessa (bensan vähyyttä?)
  • Vehke ei oikein kierrä yli viittä/kuutta tuhatta, joten huippunopeus on 80 km/h, joka ei ihan riitä.
Kierrokset tuntuvat välillä loppuvan kuin seinään (sähkövika?) ja välillä taas kaasua kikkailemalla saa houkuteltua vähän enemmän (polttoaineen saanti?).

Vaihdoin juuri uudet tulpanhatut (biltemasta, 6 euroa 4 kappaletta), mutta vaihdosta ei seurannut muutosta käytökseen. Tulpanjohdot ovat kivikovat, mutta taitavat olla liimatut puoliin. Uudet puolat ovat 150 euroa joko pari tai kappale, joten en sellaisia taida ostaa ihan heti.

Alkaa vähän mielikuvitus käydä vähiin.

Toveri Paavo arvaili että riittäkö lataus antamaan kipunaa isoille kierroksille. Pistin pyörään dataloggerin loggaamaan latausjännitettä, ja se kyllä pysyi vakiona testireissun ajan. En kyllä itse asiassa muista, kuinka paljon jännite -oli- mutta kokolailla vakiona se pysyi.

Ostin tänään myös bensansuodattimen ja uutta bensaletkua .Jos puhaltaisi tankkiinpäin, josko siellä vaikka olisi ruostekertymä hanassa? Bensasuodatin näyttää kyllä ihan kelpoisalta.

Jos ei tuo auta, niin on kai pakko -vielä kerran- ottaa kaasuttimen irti, pistää ne osiin, ultraäänestää ja rassata kaikki kanavat ja röörit. Tää setä ei tykkää kaasuttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti