sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Guzzin valmistelua matkaa varten

Kävin sitten taas tallilla hoivaamassa Guzzia.

Otin tehtäväkseni nopeusmittarin, joka lakkasi noin 1000 kilometriä sitten toimimasta spontaanisti. Tai ainakin melkein spontaanisti. Jotain piuhoja tai muuta taisin räplätä. Ja niinhän siinä kävi, että vaijerin alapää oli noussut muutaman millin.

Ehdin sitten kuitenkin ostaa uuden vaijerin pikatoimituksena Hauholle Italo-ralliin. Kiitos vaan Piikkiön väki :)

Katselin tänään tarkemmin ja huomasin että vaijeri on ihan ok, ja nopeusmittari alkoi toimia kun (pari kertaa purin yläpään auki ja sen jälkeen tajusin) katsoin vaijerin alapään paikalleen. Huono konstruktio :I

Lieneekö vaihteistoöljy huono valinta vaijerin voiteluksi, en tiedä. Sellaista kuitenkin sattui näppiin ja pari lusikallista kaadoin yläpäästä sisään.

Seuraavaksi purin pois 3-osaisen sokeripalan, joka oli "tilapäisesti" TPS:n johdon varressa. Tinasin piuhat, sukitin yksittäiset johdot ja sitten koko nipun. Nippuside sitten kiinnitti nipun tukevasti, ettei se heilu ja tärise tai hankaannu mihinkään. Toivottavasti sain tehtyä toimivan.

Sitten tuuttasin voitelusilikonia vasemman etustefan tulvilleen, josko se lakkaisi sottaamasta. Pahalta kyllä näyttää. On minulla stefat hyllyssä, mutta vaihtamisen vaiva on aika iso.

Siitepölyä. Ei muuta kiintoisaa.

Jarrupala. Merkki on brembo, malli oli vielä hiukka hakusessa.

"Nuo on kaksitappibrembot, joita on käytetty esmes Ducati SS900 98->, 996, Aprilia RSV Mille 1997-2003, kutsuttu myös kultasarjan puristajiksi." kertoi Janne Tervola
Olin kuullut kolahduksen etujarrusta, ja vilkaisinkin sitä sitten tänään. Alunperinhän pyörässä oli yksi levy, mutta vaihdoin siihen tuplat. Kahva ja puristimet on samoin vaihdettu, Brembon "gold"-sarjaa. Palat olivat kovin vähissä, ja vaihdankin ne heti kun saan korvaavat. Oli oma huumorinsa sovittaa nuo puristajat ja pääsylinteri kahvoineen Californiaan, mutta kannatti. On meinaan aika hyvät jarrut nyt.

Vaihdoin sitten myös ohjaustangon. Pyörässä oli MX-pyörän yleismallinen tanko. Nyt on joku tarvikeosa, mallia ihan liian leveä custom-tanko. Enpä tiedä mitä sen kanssa tekisin. Moottoritienopeuksissa ajoviima häiritsee merkittävästi.

Katselin tänään myös jalkatappi-, takajarru ja vaihdevipuhärveleitä. Pyörään sovitettiin aikanaan ilmeisesti jostain LeMansista nuo härvelit ja nyt niistä pitäisi päästä eroon. Tarkoitus on nimittäin laittaa kovat laukut, ja nyt on pelkääjän jalkatapit pahasti tiellä. Että voisi siirtää pelkääjän jalkatapit, pitää siirtää kuskin tapit, ja siinä yhteydessä pitää tietenkin siirtää jarru- ja vaihdevatkaimet. Muut osat ovat tallessa, mutta yksi vipu on jäänyt jonnekin matkalle.

Mittarilukema 104XXX, mutta todellista on noin tuhat enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti