sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Katsastuksia

Kävin näyttämässä Smartia leimalle. Leiman sain ja kuukauden aikaa vaihtaa etuvilkut oikean värisiksi. 135000 kilometriä ja 15 vuotta olivat murentaneet maalin pois etuvilkuista, joten vaihdoinpa sitten. Sivuvilkuilla sama vaiva.

Katsastusmies vihjasi että oikea etujarru saattaa olla lähellä loppua. Ostin sitten Motonetistä tuoreet jarrupalat (halvat, eli ehdottomasti parhaat!) ja opettelin vaihtamaan ne ja hyvä tuli. Kai.

Sattumalta toveri smartisti teki toisaalla saman homman samaan aikaan ja ihmetteli, kuinka alempi pultti ei ole 7- eikä 6-kantainen vaan 5-kantainen! Ajatus on kai antaa vinkki ettei sitä kannata avata, vaan se toimii saranana.

Ihan itte keksin kuinka jarrupalat saa paikalleen. Kas kun niissä on sellainen jousi mikä pinkeyttää ne oikeaan paikaan eikä kahta jousta saa pidettyä samaan aikaan kohdallaan kun kolmannella kädellä pyöräyttää sen satulan niiden päälle. Jos pistää narun niiden jousien silmukoiden läpi ja vetää yhdellä kädellä narusta jouset oikeaan asentoon, riittää kädet laittamaan se satula niiden palojen päälle.Kävin näyttämässä Toyota Aygoa leimalle. Ei siitä sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti