lauantai 14. helmikuuta 2015

Pulkkaa pukkaa

Joskus 1998 tai 1999 pistin aikanaan Kawasaki ER-viitoseen kiinni MZ Super Elastik sivuvaunun. Se oli oikein kiva paketti, ja ajelin sillä pitkin poikin maisemia; Nuorgamista Novgorodiin ja Prahasta Hampuriin.
Pyörä meni hiukka huonoon happeen kun ajoin sillä pari talvea, ja myydessä erkanivat vaunu ja pyörä toisistaan. Tämän jälkeen minulla ei ole ollut vaunupyörää, vaikka välillä mieli onkin moista tehnyt.

Nyt, kun taloudessa on koira tai kaksi, ajankohdasta riippuen, on häirinnyt ajatus siitä, ettei pääse moottoripyöräreissuun, kun pitää joko etsiä koiralle hoitopaikka tai jättää lähtemättä.

Aktivoiduin asian suhteen muutama viikko takaperin, ja huhuilin nettifoorumeilla halvan vaunun perään. Aika monta kierrosta tuli arvottua ja säädettyä ja etsittyä. Halpoja vaunuja ei ole kovin paljoa saatavilla, ainakaan siten että minun silmiini sattuisi.

Pannonian klassista pulkkaa arvoimme, mutta myyjä päätti pitää vaunun itse. Velorex-vaunu, mikä joskus oli saatavilla, oli vuosien mittaan muuttunut perävaunuksi, mutta runko oli vielä olemassa ilman mitään muuta tekniikkaa. IC:n vaunu joka saattoi olla tarjolla, ei sitten kuitenkaan lopulta ollut vaan omistaja laittaa sen IC-pyörään kiinni ja niin päin pois.

East Highway ( http://www.easthighway.com/ ) teki hyvän tarjouksen Dnepr-vaunusta tykötarpeineen, mutta juuri ennen tarjouksen laittamista oli löytynyt Velorex 562 paketti, jossa oli mukana melkein kaikki mitä tarvitaan, ja vieläpä tolkulliseen hintaan.

Tänään kävin sitten hakemassa vaunun Tampereen takaa. Dacia duster kuljetti Velorexin peräkärryllä eleettä etelään; tekniikka meni tallille ja kori tuli toistaiseksi takapihalle.

Ei ole ihan kakunpala laittaa tuo vaunu tuohon pyörään. On kuin kasaisi palapeliä josta tietää jo alkuun, että osat eivät sovi yhteen. Eivätkä ne sovikaan, joten uusia osia joutuu tekemään ja vanhoja muokkaamaan. Osa tehdään itse ja osa kenties ostetaan muualta valmiina.

Täällä http://simplysidecars.co.uk/sidecarfittings.html myydään Velorexiin käypäisiä kiinnikkeitä, mutta hinnat tuntuvat aika kovilta. Taidan kuitenkin ottaa kontaktia ja kysyä vinkkejä. Luulisin että Velorex 562 ja MotoGuzzi California on naitettu yhteen ennenkin.

Täälläkin näyttää olevan jotain: http://www.f2motorcycles.ltd.uk/trailers.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti